Szuperelegáns karácsonyi desszert. Varázsold el vendégeidet karácsonykor is ezzel a csodálatos ízorigával

Hozzávalók:

4 tojássárgája
100 g porcukor
200 ml alkoholmentes fehér pezsgő 
250 g mascarpone
egy csipet só 

mézeskalács

Elkészítés:


A cukrot, csipet sót és a tojássárgákat egy tálba tesszük, amit vízgőz fölé helyezünk. Kezdjük el kézi habverővel keverni. Lassan hozzáöntjük a pezsgőt, és egészen addig habosítjuk, amíg stabil krémet kapunk. Levesszük a gőzről és hagyjuk teljesen kihűlni. A mascarponét habosra keverjük, majd több részletben a pezsgős habbal összeforgatjuk. 
Tehetünk bele pár csepp vanília vagy mandulaaromát is. Egy szép kehelybe rétegezzük a krémet tört mézeskaláccsal. Fújjunk a tetejére tejszínhabot, díszítsük szeletelt mandulával és kakaóporral, vagy arany színű dekorcukorral.

Tipp:
Tölthető tortába is, vagy muffin tetejére csodás kis sapkákat lehet nyomni belőle… Mmmmm… Álomfinom… 
Nem beszélve arról, hogy még a gyerekek is ehetik!