Hozzávalók:
8 db körte
1 üveg alkoholmentes vörösbor
1 ek cukor (elhagyható)
1 rúd fahéj
pár szem szegfűszeg és szegfűbors
apróra vágott fél citrom
2 kakukkfűág

Elkészítés:
A hozzávalókat (a körte kivételével) tegyük egy edénybe, keverjük össze és tűzhelyen melegítsük fel. A gyümölcsöket hámozzuk meg, állítsuk egy másik edénybe, locsoljuk meg az előbb elkészített boros öntettel, majd negyed órán keresztül lefedve főzzük. Időnként öntsünk még rá a boros öntetből. Ha megpuhultak a körték és szép piros színük lett, tegyük ki őket egy lapos tálra, díszítsük szeletelt mandulával, kínáljunk hozzá tejszínhabot vagy vaníliafagyit.

#alkoholmentes #castimonia #borosrecept #ünnepirecept #desszert#karácsony

kép: fromachefkitchen